Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Näin syksyllä. Fennovoimaa ei hyväksytty, mutta sitä ei pidetty hallituksesta lähtemisen arvoisena. Klikkaa isommaksi.

Näin syksyllä. Fennovoimaa ei hyväksytty, mutta sitä ei pidetty hallituksesta lähtemisen arvoisena. Klikkaa isommaksi.

Pitäisikö hallituksesta lähteä Fennovoiman takia? Tätä mieltä vihreät olivat syksyllä

3.3.2014 13.54

Sammeli Heikkinen

Fennovoiman periaateluvan käsittelystä voi seurata hallituskriisi, jos hallitus ja eduskunta hyväksyvät "päivityksen" tai uuden luvan. Vihreän Langan syksyllä tekemän jäsenkyselyn perusteella suurin osa puolueen jäsenistä ei hyväksy voimalaa, muttei toisaalta pidä voimalaluvan antamista perusteena hallituksesta lähtemiselle.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto sanoi Aamulehdelle lauantaina, että vihreät lähtee hallituksesta, jos Fennovoiman lupa tulee uudestaan käsittelyyn eduskuntaan.

Vihreän Langan viime syyskuun lopulla tekemän jäsenkyselyn perusteella vihreiden jäsenistön kanta ei ole yhtä jyrkkä. Kyselyyn vastanneista hieman yli tuhannesta puolueen jäsenestä kolme neljäsosaa katsoi, ettei vihreiden tule hyväksyä Fennovoiman ydinvoimalupaa uudessa käsittelyssä. Vastanneista vain hieman yli kolmannes oli sitä mieltä, että vihreiden tulisi jättää hallitus, jos muut puolueet ovat valmiit luvan myöntämään.

Puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi lauantaina Vihreän Langan haastattelussa, ettei hallituksesta lähtemisellä ole syytä spekuloida tässä vaiheessa.

"Oikeudellinen omistuspohjakin on auki ja siellä on epävarmuustekijöitä, 16 prosenttia osakkeista on omistamatta. Kun tilanne on näin sekava, meidän ei tarvitse miettiä, tuleeko tähän jokin poliittinen prosessi joskus. Meidän kanta on selvä, että hallitusohjelmassa sanotaan, että lisärakentamista ei tule ja me lähdemme siitä, että sitä kunnioitetaan."

Vihreiden kannat Fennovoimaan ovat toki voineet muuttua syksystä. Julkisessa keskustelussa ja sosiaalisessa mediassa on ollut nähtävissä, että esimerkiksi Venäjän miehitystoimet Krimillä ovat jo lisänneet epäilyjä ydinvoimaprojektia kohtaan.

 

 

ydinvoima  vihreät  fennovoima 
Viite