Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flikcr / UK Ministry of Defence (CC)

Tornado GR4.
Tehtävä edessä. Britannian ilmavoimien Tornado-koneita valmisteltiin viime perjantaina Libya-operaatiota varten.Flikcr / UK Ministry of Defence (CC)

Tehtävä edessä. Britannian ilmavoimien Tornado-koneita valmisteltiin viime perjantaina Libya-operaatiota varten.

Pitäisikö Suomen osallistua YK:n operaatioon Libyassa?

22.3.2011 11.06

Lasse Leipola

Vihreän Langan etusivulla on avattu äänestys, jossa kävijät voivat äänestää siitä, pitäisikö Suomen osallistua YK:n mandaatilla suoritettavaan sotilasoperaatioon Libyassa. Vihreät ovat kommentoineet asiaa varsin varovaisesti tiistain lehdissä.

Puheenjohtaja Anni Sinnemäki sanoo Helsingin Sanomissa, että puolue tukee YK:n ”lauselmaa ja sen toimeenpanoa”. Hänen mukaansa Suomella voisi olla rooli sisällissodan jälkeisten vaalien järjestelyissä.

Ilta-Sanomien haastattelema kansanedustaja Pekka Haavisto suhtautuu tässä vaiheessa kriittisesti Hornet-hävittäjien lähettämiseen Libyaan.

”Meillä ei ole kaikkea tietoa liitoutuman suunnitelmista. Jos myöhemmin EU-joukkoja käytettäisiin pakolaisten suojelussa, siinä olisimme mukana”, Haavisto sanoo.

Samoilla linjoilla on myös puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jyrki Kasvi. Hänen mukaansa Suomen ei tule osallistua operaatioon ainakaan vielä tässä vaiheessa.

”Jos tilanne on vakiintunut ja lentokieltoa puretaan, voitaisiin harkita”, Kasvi sanoo Ilta-Sanomissa.

vihreät  libya 
Viite