Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Mikko Paatero.
Kerjääminen kuriin. Mikko Paatero haluaa siivota järjestäytyneen kerjäämisen kaduilta.Mikael Ahlfors

Kerjääminen kuriin. Mikko Paatero haluaa siivota järjestäytyneen kerjäämisen kaduilta.

Poliisiylijohtaja vaatii poliisille valtaa puuttua kerjäämiseen

19.10.2010 11.22

Saija Räsänen

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero haluaa, että poliisille annetaan valtuudet puuttua kerjäämiseen. Paateron mukaan järjestyslakiin tarvitaan pykälä, joka antaa poliisille vallan poistaa kerjäläiset katukuvasta, kun kyseessä on jatkuva toiminta.

Paatero kirjoittaa asiasta blogissaan. Hän ei sakottaisi niitä, jotka kerjäävät vain elantonsa eteen.

"Jos kuitenkin kerjäämisellä rahaa kerätäänkin johonkin muuhun tarkoitukseen tai se on järjestäytynyttä ja organisoitua toimintaa, jossa hyödyn saajina ovat rikolliset ryhmät, asia saa aivan eri sävyn", Paatero kirjoittaa.

Keski-Euroopassa romanien kerjääminen on Paateron mukaan laajaa järjestäytynyttä rikollisuutta, johon liittyy ihmiskauppaa ja lapsiprostituutiota.

"Poliisin näkökulmasta kyse ei voi olla ihmisoikeuksista, koska monessa maassa tämänkaltainen kielto on jo olemassa. Kerjäämiskielto ei voi eikä tietenkään saakaan olla kohdistettu johonkin yksittäiseen ryhmään. Nyt vain sattuu olemaan niin, että romanialaiset kerjäävät", Paatero kirjoittaa.

Paatero ei kannata sitä, että jokainen kunta voisi itsenäisesti harkita, kieltääkö kerjäämisen vai ei. Kuntakohtaista harkitsemista on esittänyt Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

kerjääminen  poliisi 
Viite