Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

politika.fi

Politika-verkkolehti.
Erilainen. Politika on totuttua kalliimpi ja raskaampi verkkojulkaisu.politika.fi

Erilainen. Politika on totuttua kalliimpi ja raskaampi verkkojulkaisu.

Politika tuo maksulliset mammuttijutut verkkoon

9.6.2010 12.50

Saija Räsänen

Siinä missä toiset lähtevät mukaan politiikkaan, uuden poliittisen nettilehden päätoimittaja Dennis Mitzner haluaa vaikuttaa kirjoittamalla.

Hän ei tee perustamaansa Politika-verkkolehteä tietylle kohdeyleisölle, vaan valikoi lehteen itseään kiinnostavia aiheita ja pyrkii elvyttämään suomalaista keskustelua.

"Suomesta puuttuu aito keskustelukulttuuri. Täällä ollaan mieluummin konsensushenkisesti samaa mieltä kuin kerrotaan totuus", Mitzner sanoo.

Seitsemän kertaa vuodessa ilmestyvän lehden vuosikerta maksaa 45 euroa, yksittäisnumero 10 euroa. Mitzner perustelee lehden maksullisuutta pitkien artikkeleiden ja mielipidekirjoitusten vaatimalla työmäärällä.

Mitzner uskoo, että lukijat ovat valmiita maksamaan laadusta ja jaksavat myös lukea lehden monisivuisia juttuja.

"Kyseessä ei ole blogi tai iltapäivälehti, vaan poliittinen lehti, joka pakottaa lukijansa ajattelemaan", Mitzner sanoo.

Mitzner vertaa Politikaa yhdysvaltalaisiin New Republiciin ja Commentary Magazineen sekä brittiläiseen Spectatoriin.

Politika nojaa poliittisesti oikealle. Mitznerin mukaan kirjoittajat ja tekstit ovat "klassisen liberaaleja", vaikka termin alle kuulemma mahtuu varsin erilaisia näkemyksiä maailmasta. Äärivasemmistolaisia juttuja Politikassa ei kuitenkaan nähdä.

Vaikka Politika ilmestyy syntymästään asti vain verkossa, Mitzner ei usko, että paperilehdistö on katoamassa Suomesta.

"Tutkimusten mukaan ihmiset haluavat Suomessa lukea paperilehtiä, ja pidän niistä itsekin. Esimerkiksi opiskelijoille nettilehti voi kuitenkin olla kätevämpi", Mitzner sanoo.

media  internet 
Viite