Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

www.porkkanamafia.fi

www.porkkanamafia.fi
Voimaa verkosta. Porkkanamafia koottiin Facebookissa, mutta nyt yhteisöllä on myös oma nettisivu. www.porkkanamafia.fi

Voimaa verkosta. Porkkanamafia koottiin Facebookissa, mutta nyt yhteisöllä on myös oma nettisivu.

Porkkanamafian tempaukseen odotetaan satoja osallistujia

26.9.2008 14.40

Noora Jussila

Lauantaina se tapahtuu! Porkkanamafia iskee Helsingin Hakaniemessä sijaitsevaan ravintola Juttutupaan.

Porkkanamafia on suomennos Carrotmob-toiminnalle, joka perustuu siihen, että kuluttajat käyvät yhtenä päivänä joukolla kaupassa tai ravintolassa, joka puolestaan lupaa käyttää saamansa lisäansiot esimerkiksi energiatehokkuutensa parantamiseen.

Porkkanamafian ydinryhmän jäsenen Selim Saukkomaan mukaan tapahtumaan odotetaan satoja kävijöitä. Porkkanamafian Facebook-ryhmässä on yli 4 000 jäsentä, joista reilu 400 on ilmoittanut osallistuvansa tempaukseen.

Ensimmäinen tapahtuma on järjestetty tiukalla aikataululla, sillä sen haluttiin osuvan samalle päivälle ympäristöjärjestö Dodon Megapolis 2023-kaupunkitapahtuman kanssa. Vanhalta ylioppilastalolta lähteekin kulkue kohti Juttutupaa kuudelta, heti Megapoliksen jälkeen.

Kiireen vuoksi varsinaista tarjouskilpailua ei ehditty järjestää. Porkkanamafia oli yhteydessä muutamaan ravintolaan, ja Juttutupa lupasi käyttää 51 prosenttia illan aikana saadusta lisämyynnistä energiatehokkuutensa parantamiseen.

”Juttutupa tarjosi heti alkuun näin kovan prosentin ja olimme siihen tyytyväisiä”, Saukkomaa sanoo.

Tarkoituksena on saada alan asiantuntijat pohtimaan ravintolaan tehtäviä parannuksia. Parannukset voivat tarkoittaa esimerkiksi vaihtamista energiatehokkaampiin lamppuihin ja pakastimiin.

Saukkomaan mukaan ravintolat olivat kiinnostuneita ja innostuneita Porkkanamafian tempauksesta. Porkkamafian toiminta istuu hyvin suomalaiseen yhteiskuntaan, ainakin Saukkomaan vaikutelmien mukaan.

”Suomessa on nyt sellainen ilmapiiri, että ihmiset haluavat vaikuttaa, mutteivät tiedä miten.”

Ensi viikolla Porkkanamafian ydinryhmä keskustelee jo seuraavista kohteista. Saukkomaan mukaan mobbaustapahtumia pyritään kuitenkin järjestämään mahdollisimman usein ja myös muualla kuin Helsingissä.
Viite