Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

flickr/pochacco20.cc.by.nd

delfiini
Iloinen uiskentelija? Jos The Cove- dokumenttia on uskominen, delfiineillä ei mene Japanissa hyvin.flickr/pochacco20.cc.by.nd

Iloinen uiskentelija? Jos The Cove- dokumenttia on uskominen, delfiineillä ei mene Japanissa hyvin.

Presidentti Halonen suojelee luontoelokuvafestivaalia

30.6.2010 9.24

Saija Räsänen

Savonlinnassa järjestetään Suomen ensimmäinen kansainvälinen luontoelokuvafestivaali elokuussa. Tasavallan presidentti Tarja Halonen suojelee tapahtumaa.

Ohjelmisto esitetään taidekeskus Retretin kalliosalissa. Festivaalin erikoisuus on mykkäelokuva Villilintujen parissa, joka on Suomen vanhin luontodokumentti vuodelta 1927.

Festivaaleilla nähdään myös oscar-palkittu, tänä vuonna elokuvateattereissa pyörinyt dokumentti The Cove - Meren salaisuus, joka kertoo delfiinien kohtelusta Japanissa. Ensi-iltansa saa Juha Taskisen saimaannorpista kertova elokuva Ice-loving seals.

Vuosi 2010 on YK:n luonnon monimuotoisuuden teemavuosi. Festivaali järjestetään teemavuoden kunniaksi. Elokuvien lisäksi Punkaharjulla ja lähiseudulla järjestetään oheistapahtumia.

Koululaisille on tarjolla mediatyöpajoja, näyttelyjä ja luontoretkiä, ja ympäristöaiheisessa seminaarissa puhuu muun muassa Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce C. Oreck. Festivaalin lopuksi järjestetään hyväntekeväisyysgaala, jonka tuotto lahjoitetaan WWF:lle.

elokuvat  hyväntekeväisyys  festivaalit 




Viite