Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

muutokseen.fi

Mahdollisuus Muutokseen -sivusto.
Kohukirje. Sauli Niinistö käyttämä muotoilu on herättänyt hämmennystä.muutokseen.fi

Kohukirje. Sauli Niinistö käyttämä muotoilu on herättänyt hämmennystä.

Presidentti Niinistön kommentti hämmentää – onko seksuaalinen suuntautuminen valinta tai asenne?

6.3.2013 10.11

Lasse Leipola

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön tervehdys Mahdollisuus Muutokseen –kampanjan sivuilla hämmentää ihmisiä sosiaalisessa mediassa. Hän viittaa kirjeessään uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen ja yleiseen elämänkatsomukseen vakaumuksena, valintana tai asenteena.

Kristillisten järjestöjen ja seurakuntien kampanja tuo Varsinais-Suomen katujen varsille mainoksia, joissa ihmiset kertovat elämäänsä liittyneistä muutoksista. Sivujen mukaan ”muutoskertomusten sanomana on Jumalan tuoma apu erilaisissa elämäntilanteissa”.

Verkkolehti Fifi kertoi lokakuussa 2011, kun vastaava kampanja oli käynnissä pääkaupunkiseudulla, että kampanjassa on mukana muun muassa homojen "eheyttämistä" ajavia tahoja ja ihmetteli pääministeri Jyrki Kataisen (kok) ja puhemies Eero Heinäluoma (sd) kampanjalle antamaa tuke:

Mahtoivatko Heinäluoma ja Katainen tietää mitä suosittelevat? Ovatko Heinäluoman kannattamat 'kristilliset arvot' ja Kataisen suosima työ nuorten parissa homofobisia?” Fifi kirjoitti.

Omassa, Varsinais-Suomen kampanjalle osoitetussa tervehdyksessään presidentti Niinistö korostaa suvaitsevaisuutta ja toivoo, ettei sen, että jollain kampanjan järjestäjätaholla on ollut yhteys moitittavana pidettyyn yhteisöön, anneta leimata koko kampanjaa.

Kohua on herättänyt kuitenkin kirjeen loppu:

”Ennakkoluuloja voi parhaiten torjua osoittamalla ne käytännön toimilla vääriksi. Luotankin, että Teidän kampanjanne on suvaitsevainen. Että siinä kunnioitetaan autettavien nuorten ihmisten omia vakaumuksia, valintoja ja asenteita niin uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen tai yleisen elämänkatsomuksen suhteen”, Niinistö kirjoittaa.

seksuaalivähemmistöt  kirkko 
Viite