Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Denis Sinjakov / Greenpeace

Tiukka paikka. Suomalaisen Sini Saarelan ja saksalaisaktivistin vene nousi pystyyn, kun Anna Ahmatova -laiva jatkoi kiinnittymistä öljynporauslauttaan.Denis Sinjakov / Greenpeace

Tiukka paikka. Suomalaisen Sini Saarelan ja saksalaisaktivistin vene nousi pystyyn, kun Anna Ahmatova -laiva jatkoi kiinnittymistä öljynporauslauttaan.

Protesti päättyi Venäjällä – suomalaisaktivisti kipattiin hyiseen mereen

28.8.2012 12.41

Sammeli Heikkinen

Ympäristöjärjestö Greenpeacen viisipäiväinen mielenosoitus on päättynyt Petshoranmerellä Venäjällä.

Aktivistit ovat pyrkineet jarruttamaan Gazpromin öljynporauslautan rakennustöitä muun muassa nousemalla lautalle ja kytkemällä veneitä huoltoaluksen kiinnitysköysiin ja ankkurikettinkiin.

Tiistaiaamuna kuudelta Suomen aikaa suomalaisaktivisti Sini Saarela kiinnitti yhdessä saksalaisaktivistin kanssa kumiveneessä huoltoalus Anna Ahmatovan kiinnitysköyteen, jotteivät Ahmatovalla olevat työntekijät pääsisi öljynporauslautalle.

Alus kuitenkin jatkoi kiinnittymistä, jolloin Greenpeacen vene nousi ylös kiinnitysköyden mukana ja aktivistit putosivat lopulta mereen. Kumpikaan ei loukkaantunut.

Greenpeace lopettaa jarruttamisen tältä erää ja sen aktivistit siirtyvät Arctic Sunrise -laivalla Huippuvuorille edelleen arktisen jäätikön laidalle tutkijoiden tukialukseksi.

Sekä Japanin avaruushallinto JAXA että Yhdysvaltain lumen- ja jääntutkimuslaitos NSIDC ovat ilmoittaneet arktisen jään laajuuden kutistuneen pienimmäksi havaintohistorian aikana.

öljynporaus  greenpeace 
Viite