Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puheenjohtajakilpa tiivistyy: Tässä Langan kyselyn tulokset

6.6.2011 12.55

Lasse Leipola

Vihreiden puheenjohtaja valitaan ensi viikonloppuna jäsenäänestyksen perusteella. Postitse äänensä on antanut lähes neljä tuhatta vihreiden jäsentä.

Vihreä Langan verkkosivuilla on ollut ehdokasasettelun päättymisestä saakka avoinna kysely, jossa on voinut antaa äänen omalle suosikilleen. Tänään maanantaina päättyneessä nettiäänestyksessä annettiin yhteensä 542 ääntä.

Suosituin ehdokas oli Ville Niinistö, joka keräsi 33 prosenttia äänistä. Kakkossijasta taistelivat tiukasti Outi Alanko-Kahiluoto (26 prosenttia) ja Mika Flöjt (25 prosenttia). Nykyinen puheenjohtaja Anni Sinnemäki jäi selvästi viimeiseksi saaden vain 15 prosenttia.

On syytä kuitenkin huomioida, että äänten laskussa käytettävän siirtoäänijärjestelmän vuoksi Niinistön saalis ei näillä äänimäärillä riittäisi valintaan, vaan ääntenlaskussa huomioitaisiin seuraavaksi viimeiseksi jäänyttä Sinnemäkeä äänestäneiden antamat kakkosäänet.

Jos vieläkään ei päästä enemmistöön (kuten verkkokyselyn äänimäärillä ei päästäisi), huomioitaisiin seuraavaksi kolmanneksi tullutta äänestäneiden antamat kakkosäänet.

Tämän viikon ajan Vihreän Langan etusivulla voi äänestää suosikkiaan vihreiden puoluesihteeriksi. Toistaiseksi ehdolle ovat asettuneet Heli Järvinen, Juhana Suoniemi sekä nykyinen puoluesihteeri Panu Laturi.

vihreät 
Viite