Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puolueet vakuuttavat pitävänsä kirjojen verotuksen nykyisellään

8.4.2011 11.27

Jukka Vahti

Kirjojen alennettua arvonlisäverokantaa ei pidä nostaa, vaikka valtion taloustilanne lisääkin paineita veronkiristyksiin.

Näin linjasi vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto vihreiden puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä viime viikonloppuna. Kirjoista maksetaan tällä hetkellä yhdeksän prosentin arvonlisäveroa, vaikka yleinen alv-prosentti on 23.

”Emme halua nostaa kirjojen alv:ta, koska haluamme, että Suomessa julkaistaan ja luetaan monimuotoista kirjallisuutta”, Alanko-Kahiluoto sanoi lauantaina puheenvuorossaan.

Vihreät kannattaa yleisen arvonlisäveron nostamista yhdellä prosenttiyksiköllä mutta niin, että yhdeksän prosentin alv-kanta pysyisi nykyisellään.

Keskiviikkona myös keskustan kansanedustaja Mikko Alatalo ilmoitti puolueen sanoutuvan irti kirjojen verotuksen kiristämisestä.

Kirjakaupat, kustantamot ja kirjailijaliitot ovat olleet huolissaan kirjojen verotuksen mahdollisista kiristyksistä ja muistuttaneet, että nykyinenkin vero on korkeampi kuin monissa muissa Euroopan maissa.

kirjallisuus  vihreät  verotus  keskusta 


Lisää aiheesta:Viite