Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Matti Vanhanen hymyilee.
Hyytyykö hymy? Vanhasen eroa on vaadittu tänään monelta taholta.Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Hyytyykö hymy? Vanhasen eroa on vaadittu tänään monelta taholta.

Puolueiden nuorisojärjestöt vaativat uusia vaaleja

23.9.2009 15.45

Lasse Leipola

Vihreiden ja demarien nuorisojärjestöt vaativat eduskuntavaalien uusimista.

”Pelkkä pääministerin ero ei enää riitä, vaan vaalit on käytävä uudestaan poliittisen ilman puhdistamiseksi”, sanoo vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja Sini Terävä.

Hänen mukaansa likapyykissä ei ole kyse hallitus-oppostio-jaosta, vaan jakolinja näyttää kulkevan vanhojen ja uusien puolueiden välillä.

”Kokoomus ja keskusta ovat ryvettyneet ottamalla vastaan korruptiorahaa muun muassa konkurssiin ajautuneelta Nova Group -yritysryppäältä. Rkp:n rahoitus on piilotettu säätiöihin. Sdp:n ja vasemmistoliiton ammattiyhdistysliikkeeltä saama rahoitus ei sekään kestä päivänvaloa”, Terävä jatkaa.

Hänen mukaansa vain viime vuosikymmeninä perustetut vihreät, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset ovat uskottavasti kyenneet avaamaan rahoituksensa

Sosialidemokraattisten opiskelijoiden puheenjohtaja Katri Nokela pitää käsittämättömänä sitä huoletonta tapaa, jolla pääministeri Matti Vanhanen on suomalaisen demokratian vakavaan kriisiin suhtautunut.

”Uusien vaalien mahdollisuutta ei tule sulkea pois. Pääministerin jyrkkä ei uusien vaalien järjestämistä kohtaan on todellisuudesta vieraantunutta ajattelua”, Nokela sanoo.

Myös monet kansanedustajat ovat päivän aikana lähettäneet asiasta kannanottoja.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sanoo, että hallituksen vaihtaminen olisi tärkeää. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie puolestaan vaatii uusia eduskuntavaaleja.

Demarien eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Gustafsson vaatii sekä Vanhasen eroa että uusia vaaleja.

Myös vihreiden euroedustaja Satu Hassi on vaatinut pääministerin eroa.

vaalirahoitus 
Viite