Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puolueiden rahankäyttö syynätään nyt kuitti kuitilta

25.5.2010 13.14

Lasse Leipola

Oikeusministeriö on palkannut ulkopuolisen tilintarkastusyhtiön tutkimaan puoluetuen käyttöä vuonna 2008. Kuntavaalivuonna puolueet saivat yhteensä 36 miljoonaa euroa puolue- ja viestintätukea.

Oikeusministeriön demokratia-asioiden yksikön johtaja Johanna Suurpää korostaa, että kyseessä on enemmän uuden rutiinin luominen kuin epäilys väärinkäytöksistä.

”Kyse on puoluelain antamasta mahdollisuudesta. Myös valtiontalouden tarkastusvirasto on toivonut, että asiaa selvitetään tarkemmin”, hän sanoo.

Suurpään mukaan tarkastuksessa mennään normaalia valvontaa ”yksityiskohtaisemmalle tositetasolle”. Hänen mukaansa tarkastuksessa selvitetään, onko noudatettu valtioneuvoston ohjeistusta.

”Se on tietysti aika yleisellä tasolla. Tukea ei saa käyttää esimerkiksi osakesijoittamiseen ja tietty osuus on annettava naisjärjestöille. Viestintärahat on käytettävä puolueen tiedotustoimintaan”, Suurpää sanoo.

Samalla on tarkoitus koota tietoja puolueiden käytännöistä, jotta ne voidaan huomioida uudistuvan puoluelainsäädännön nojalla annettavien ohjeiden valmistelussa.

Tarkastuksen suorittaa tilintarkastusyhtiö KPMG ja sen on määrä valmistua kesäkuussa.

vaalirahoitus 
Viite