Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puolueiden yrittäjäpolitiikan painotuksia

26.11.2009 15.51

Hanna Eriksson

Vihreät haluaa ohjata verotuksella yritykset investoimaan tutkimukseen ja kehitykseen. Tavoitteena on kannustaa yrityksiä sijoittamaan tuottonsa yrityksen kehittämiseen, ei pelkästään omistajien osinkotulojen kasvattamiseen.

Puolue haluaa myös helpottaa ensimmäisen työntekijän palkkaamista ja parantaa yrittäjän sosiaali- ja eläketurvaa. Tähän tarkoitukseen vihreät ehdottavat perustuloa.

Vanhemmuuden kustannukset pitäisi jakaa kaikkien yrittäjien ja työnantajien kesken.


Sdp korostaa yhteiskunnan tukea yrittäjälle, joka ottaa riskin työllistäessään ihmisiä. Puolue voisi myös harkita työllistämisen verotuksen keventämistä.

Sdp haluaa myös parantaa yrittäjän ja tämän puolison sosiaaliturvaa.

Viime keväänä käynnistetty Yrittäjyysfoorumi hahmottelee sdp:lle uutta linjaa yrittäjyyspolitiikkaan. Yrittäjyysteesit käsitellään puoluekokouksessa toukokuussa.


Vasemmistoliiton yrittäjyysohjelman valmistelu käynnistettiin tänä syksynä ja se on tarkoitus saada valmiiksi kevään aikana.

Vasemmistoliiton kansanedustajan Markus Mustajärven mukaan vasemmistoliiton pitää miettiä ainakin sosiaalisin perustein työllistämisen helpottamista ja yrittäjyyden esteiden poistamista.

yritykset 
Viite