Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puolustetaanko Suomen ilmatilaa kohta biopolttoaineilla?

23.2.2012 12.53

Jukka Vahti

Suomen puolustusvoimat pyrkii uusiutuvan energian käyttäjien etujoukkoihin. Vihreän Langan tietojen mukaan Suomen ilmavoimissa pohditaan parhaillaan biopolttoaineiden käyttömahdollisuuksia saksalaisen lentoyhtiö Lufthansan esimerkin rohkaisemana.

Lufthansa aloitti viime vuonna kaupalliset reittilennot suomalaisen Neste Oilin uusiutuvista raaka-aineista valmistetulla lentopolttoaineella.

Myös ilmavoimien mahdollinen kokeiluhanke liittyisi tiettävästi Neste Oilin biopolttoaineisiin. Kokeilussa selvitettäisiin esimerkiksi lentoturvallisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Puolustusvoimat ei toistaiseksi halua kertoa suunnitelmistaan enempää, koska kokeilun rahoitus, aikataulu ja yhteistyösopimukset ovat vielä avoinna. Hankkeen toteutuminen ratkennee kesään mennessä.

Yhdysvaltojen armeija käyttää jo nyt huomattavan paljon aikaa, rahaa ja työtunteja toimintansa vihertämiseen. Sen tavoitteisiin kuuluu muun muassa, että puolet ilmavoimien kotimaan lentojen polttoaineentarpeesta katettaisiin biopolttoaineilla vuoteen 2016 mennessä.

biopolttoaineet  lentäminen 




Viite