Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Räsäsen puheesta kirkolle jopa 1,6 miljoonan tappio?

12.7.2013 9.40

Lasse Leipola

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) lausunnot lain ja raamatun suhteesta ovat ajaneet jo yli 3 000 suomalaista eroamaan kirkosta. Hänen Kansanlähetyspäivillä viime lauantaina pitämänsä puhe (pdf) on tällä viikolla vähitellen levinnyt median välityksellä laajempaan tietoisuuteen.

”Kaikilla meillä on varmasti tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai joskus jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia”, Räsänen sanoi ja jatkoi siteeraamalla Apostolien tekojen kohtaa, jossa sanotaan, että ”enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä”.

Eroa kirkosta -palveluun tulee tavallisesti heinäkuussa noin 70 eroilmoitusta, mutta keskiviikkona niitä tuli 950 ja torstaina lähes 2500. Tänään perjantainakin on ehtinyt erota jo lähes 200 suomalaista. Palvelun arvion mukaan viimepäivinä eronneiden aiheuttama taloudelinen tappio kirkolle on noin 1,6 miljoonaa euroa menetettyinä kirkollisverotuloina.

”Toivon, että näiden kohujen jälkeen aloitettaisiin kunnollinen keskustelu evankelis-luterilaisen kirkon etuoikeuksien poistamisesta. Euroopan neuvoston mielestä kirkon ja valtion ero on Euroopan yhteisiä arvoja. Tähän Suomenkin pitäisi pyrkiä eurooppalaisena maana”, palvelun tiedottaja Petri Karisma sanoo.

Lokakuussa 2010 Räsäsen esiintymiset Ylen Homoilta- ja Aamu-TV -ohjelmissa johtivat jopa kymmeniintuhansiin kirkosta eroamisiin.

kirkko 
Viite