Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hannu Mäkinen.
Näytön paikka. Hannu Mäkiseltä vaaditaan nyt tehoja.

Näytön paikka. Hannu Mäkiseltä vaaditaan nyt tehoja.

Rahaministeriö kiistää valmistelleensa miljardiluokan leikkauslistoja

19.5.2011 13.47

Jukka Vahti

Kokoomuksen ja sdp:N viileät välit povaavat vaikeita hallitusneuvotteluja. Erityisen vaikeaa yhteisymmärryksen löytyminen voi olla menoleikkausten kohdalla.

Ilta-Sanomat uutisoi torstaina, että valtiovarainministeriössä on valmisteltu salainen, miljardien suuruinen leikkauslista. Ministeriön budjettipäällikkö Hannu Mäkinen kiistää, että ministeriöltä olisi pyydetty leikkauslistoja neuvotteluihin.

”Valmistelu kulkee hallitustunnustelijan kautta ja sen mukaan, mitä hän päättää tehtäväksi. Meidän suuntaamme ei ole ollut mitään kontaktia tässä suhteessa”, Mäkinen sanoo.

Kyse on lähinnä siitä, miten leikkauslistat määritellään. Mäkisen mukaan Ilta-Sanomat viitannee koko valtionhallinnossa valmisteltuihin ”menojen arviointiaineistoihin, jotka ovat hallitustunnustelijan käytettävissä”.

Hallitusneuvotteluiden venyminen vaikeuttaa valtion budjetin valmistelua. Joitain vaiheita joudutaan kiireen vuoksi ehkä jättämään pois. Liipasimella ovat esimerkiksi vm:n ja eri ministeriöiden kahdenkeskiset neuvottelut.

hallitusneuvottelut  talous 
Viite