Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Rajua kritiikkiä oppilaitoksen maahanmuuttopolittikalle: ”Hullu käytäntö”

16.8.2011 11.56

Lasse Leipola

Vihreiden nuorisojärjestö Vinon puheenjohtajat moittivat Omnia-ammattikoulun päätöstä evätä oikeus osallistua pääsykokeisiin maahanmuuttajalta, jolla ei ole oleskelulupaa. Tapauksesta kertoi Helsingin Sanomat eilen maanantaina.

”Käytäntö, jossa opiskelupaikan voi saada oleskeluluvalla ja oleskeluluvan opiskelupaikalla on hullu. Tällaisten päättömien tilanteiden välttämiseksi on luotavat selkeät säännöt, etteivät korkeakoulut ja oppilaitokset omin päin keksi maahanmuuttopoliittisia määräyksiä ja sääntöjä”, puheenjohtaja Inka Venetvaara sanoo Vinon tiedotteessa.

”Oppilaitosten tulee valita pääsykokeissa parhaiten pärjänneet hakijat opiskelijoiksi ja kunnioittaa ihmisten yhdenvertaisuutta.”

Järjestö varoittaa, ettei Suomella ole varaa sulkea osaavaa ja kielitaitoista työvoimaa ulos tulevien veronmaksajien joukosta.

”Jos opiskelija pärjää pääsykokeessa ja menestyy opinnoissaan, ei ole kenenkään yksittäisen rehtorin tai oppilaitoksen tehtävä arvioida ihmisten motiiveja ja tavoitteita. Eiköhän meissä perussuomalaisissakin ole paljon opiskelijoita, jotka eivät ole aina varmoja, mitä haluavat ja miksi”, Vinon puheenjohtaja Paloma Hannonen sanoo.

Juttua on päivitetty kello 14.10. Toisin kuin jutussa alun perin väitettiin Omnia on ammattikoulu ei ammattikorkeakoulu.

maahanmuutto  opiskelu 
Viite