Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Rakentaminen laitetaan ekokuurille vuonna 2012

28.9.2010 13.54

Saija Räsänen

Vuoden 2012 alussa suunnitellaan otettavaksi käyttöön kokonaisenergiatarkastelu uudisrakentamisessa. Uusilla rakentamismääräyksillä tavoitellaan rakennusten energiatehokkuuteen 20 prosentin parannusta.

”Uudistus vie rakennusten energiatehokkuussuunnittelun uudelle tasolle, kannustaa koko rakennusalaa kehittymään ja luo edellytykset rakentamisen laadun parantamiselle. Koskaan aikaisemmin energiatehokkuutta ei ole Suomessa parannettu näin aktiivisesti ja systemaattisesti", sanoo asuntoministeri Jan Vapaavuori.

Uusiutuvien energialähteiden osuuden tulee uusien määräysten mukaan vastata vähintään 25 prosenttia rakennuksen tilojen ja ilmanvaihdon lämmitysenergian nettotarpeesta.

Oikein suunniteltu, rakennettu ja ylläpidetty energiatehokas rakennus ehkäisee Vapaavuoren mukaan myös kosteus- ja homeongelmia.

Uudet määräysehdotukset lähtevät lausuntokierrokselle tänään tiistaina. Tavoitteena on antaa uudet määräykset vuodenvaihteessa, ja voimaan ne tulevat näillä näkymin vuoden 2012 alusta.

Vapaavuori lupailee tiukentuvaa energialainsäädäntöä jatkossakin, sillä EU:n energiatehokkuusdirektiivi vaatii siirtymään kaikkialla unionin alueella lähes nollaenergiarakentamiseen vuosina 2019–2021.

energiatehokkuus  rakentaminen Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri