Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kokoomus

Ei epäilystä. Taru Tujusen mukaan kokoomus pitää ilmastonmuutosta todellisena. Kokoomus

Ei epäilystä. Taru Tujusen mukaan kokoomus pitää ilmastonmuutosta todellisena.

Ralli-Vatasen ilmastopuheet yllättivät kokoomuksen

29.5.2009 9.06

Lasse Leipola

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen myöntää, että eurovaaliehdokas Ari Vatasen ilmastokommentit tulivat yllätyksenä. Vatanen on viime viikkoina sanonut muun muassa, ettei usko ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen ja että mahdollinen lämpeneminen olisi hyvä asia.

”Vatasen kommentit eivät ole yksissä kokoomuksen linjan kanssa ja tulivat hieman yllättäen. Kokoomus on yksiselitteisesti äärimmäisen huolissaan ilmastonmuutoksesta ja pitää sitä olemassa olevana ilmiönä”, Tujunen sanoo.

Yhtenä esimerkkinä kokoomuksen ilmastopolitiikasta hän mainitsee valtiovarainministeri Jyrki Kataisen kaudella tehdyn autoverouudistuksen.

Tujunen ei pidä Vatasen kommentteja imagoriskinä kokoomukselle, vaan toteaa, että jokainen ehdokas vastaa itse puheistaan.

Mitä Tujunen sanoo ilmastosta huolestuneelle kokoomuksen äänestäjälle, joka pelkää, että esimerkiksi Sirpa Pietikäiselle annettu ääni hyödyttää Vatasen läpimenoa?

”Näkisin, että Pietikäisen taidoilla ja kyvyillä ajaa ilmastoasiaa europarlamenttiryhmässä on tässä asiassa suurempi merkitys.”

ilmastonmuutos  eurovaalit 
Viite