Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ranskalaiset haukipullat kuuluvat Cronbergin kesään

17.7.2008 14.08

Lasse Leipola

Työtehtävät jaksottavat työministeri Tarja Cronbergin kesälomaa. Eilen vihreiden puheenjohtaja kävi osallistumassa Suomi areenan puheenjohtajapaneeliin.

”Se meni oikein hyvin. Tämänaamuinen Hesari jäi harmittamaan, kun siinä sanottiin, etten ottanut aktiivisesti osaa keskusteluun. Minä ja Timo Soini olimme reunassa ja pyysimme kyllä aktiivisesti puheenvuoroja, mutta emme niitä saaneet”, Cronberg harmittelee.

Alkuviikosta Cronberg kävi avaamassa Kolin kansallispuiston Retkiviikot.

”Tapahtuma vaikutti todella hienolta ja oli ilo käydä avaamassa se. Siellä opastetaan kaupunkilaisia nauttimaan luonnosta”, Cronberg kehuu.

Huomenna Cronberg matkaa työasioissa Ranskaan. Ensi viikolla ministeri pääsee jatkamaan lomaansa Teerisaaressa, jossa hän vietti jo viime viikon.

”Meillä oli siellä sellainen suomalais-tanskalainen kommuuni. Aluksi pahoiteltiin kylmää kesää, mutta sitten oltiin ihan tyytyväisiä, kun hyttysiä oli niin vähän”, Cronberg sanoo.

”Oli hauska nähdä lapsen aitoa riemua, kun 12-vuotias Trond sai ensimmäisen kuhansa ja sai syödä sen itse”, Cronberg kertoo.

Kalat kuuluvat muutenkin ministerin kesään. Parhaana kesäherkkuna Cronberg mainitsee ranskalaisen reseptin mukaan valmistetut haukipullat. Ne keitetään currylla ja omenalla maustetussa kalaliemessä, joka lopulta suurustetaan kastikkeeksi.

Teerisaaren jälkeen ministerin lomasuunnitelmissa on matkustaa lapsenlapsen kanssa Pariisiin tulevan syksyn muotia katsastamaan.

Vihreä Lanka utelee kesän aikana kiinnostavien ihmisten kuulumisia.
Viite