Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Noora Jussila

Cancún.
Ratkaisun hetket. Cancúnin ilmastoneuvotteluissa on jouduttu siirtymään osittain ulos.Noora Jussila

Ratkaisun hetket. Cancúnin ilmastoneuvotteluissa on jouduttu siirtymään osittain ulos.

Ratkaisujen päivä sarastaa Cancúnissa

10.12.2010 9.08

Noora Jussila

Cancúnin Ilmastoneuvotteluissa on käsillä ratkaisun hetket, sillä tänään perjantaina päätetään, mistä asioista saadaan sopu aikaan ja mistä ei. Puheenjohtajamaa Meksiko edellyttää, että sopimusluonnokset olisivat valmiina perjantaina aamulla paikallista aikaa, eli Suomen aikaa iltapäivällä.

”Huomiseen aamupäivään mennessä puheenjohtajamaalla pitäisi olla käsitys onko edellytyksiä päästä sopimuksiin vai ei”, Suomen ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk) sanoi torstaisessa tiedotustilaisuudessaan.

Muuten hän toisti suomalaistoimittajille samaa viestiä kuin tiistaina: neuvotteluissa on otettu pieniä edistysaskeleita, mutta ratkaisun hetket venynevät myöhään perjantai-iltaan.

Kokousalue Cancúnissa on ollut jatkuvasti täynnä väkeä. Jopa niin täynnä, että kokoushuoneista on ollut pulaa. Kiireisellä aikataululla samalle päivälle alkaa olla liki mahdotonta saada kokoushuonetta. Niinpä Suomikin on käynyt muiden maiden ministerien kanssa neuvotteluja kokousalueen pihalla.

Tiistaina Euroopan unionin ministerit illallistivat YK:n pääsihteerin Ban Ki-Moonin kanssa. Myös Ban on painottanut, että neuvotteluissa pitäisi saada nyt aikaan konkreettisia päätöksiä, jotta neuvotteluissa edistyttäisiin.

ilmastoneuvottelut 




Viite