Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Rautatiet, tuulivoima ja kotoutus Varsinais-Suomen vihreiden vaalivaltteja

19.5.2010 11.04

Saija Räsänen

Varsinais-Suomen vihreät nimesivät maanantaina neljä uutta eduskuntavaaliehdokasta. Uudet nimet ovat Roda Hassan, Saska Tuomasjukka, Jukka Vornanen ja Otso Ylönen.

Turusta ehdolle asettuvat 41-vuotias tulkki Hassan ja 25-vuotias opiskelija Vornanen. Tuomasjukka on 39-vuotias yrittäjä Paimiosta ja Ylönen 45-vuotias diplomi-insinööri Salosta.

Varsinais-Suomen vihreiden vaaliteemoihin kuuluvat ainakin liikenne, Itämeri, maahanmuutto ja energiapolitiikka,  kertoo Varsinais-Suomen vihreiden toiminnanjohtaja Anniina Lindqvist.

"Tavoitteenamme on edistää liikenteen ratahankkeita ja muistuttaa, ettei maantie ole ainoa vaihtoehto", sanoo Lindqvist.

Tarkoituksena on parantaa lähiliikennettä Turun ja Salon välillä sekä rakentaa Helsinkiin oikorata.

Lindqvistin mukaan maahanmuuttajien määrä kasvaa Turussa, ja hyvä kotoutus ja maahanmuuttajien mukaan saaminen yhteiskunnan toimintaan on siksi tärkeää.

Energiakysymyksissä Varsinais-Suomen vihreät seisoo bioratkaisujen takana.

"Tuulivoimaa voitaisiin hyödyntää myös maa-alueilla, ei vain merellä", Llndqvist sanoo.

Vihreät tavoittelee Varsinais-Suomessa kahta eduskuntapaikkaa. Syksyllä piirijärjestö nimittää vielä viisi ehdokasta lisää. Yhteensä listalle tulee 17 nimeä, Lindqvist kertoo.

Aiemmin Varsinais-Suomessa on asetettu ehdolle sosiaalipoliittinen sihteeri Monika Antikainen Ruskosta, maatalousyrittäjä Teppo Heikkilä Loimaalta, ympäristöasiantuntija Mari Saario Kaarinasta sekä kulttuurituottaja Anu Suosalo Salosta. Turusta valittiin ylihoitaja Anita Birstolin, oikeustieteen opiskelija Saara Ilvessalo, ympäristösuunnittelun opiskelija Ville-Veikko Mastomäki ja tutkija Elina Rantanen.

eduskuntavaalit 




Viite