Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Rehtori Raivo: ”Ei tehtaissakaan saa kampanjoida”

19.10.2012 16.03

Hanna Eriksson

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun rehtori Petri Raivo kielsi lokakuun alussa poliittisten puolueiden kampanjoinnin amk:n julkisissa tiloissa. Puolueet saavat vuokrata kampanjointiin vain suljettuja tiloja tai kampanjoida ulkona.

Miksi puolueet eivät saa kampanjoida ammattikorkeakoulun avoimissa tiloissa?

”Meillä on vaalirauha, eikä kampanjointi sovi tänne. Tämä on 400 ihmisen työpaikka. Ei tehtaissakaan saa kampanjoida. Näin on ollut ennenkin.”

Eikö korkeakoulun tehtävä ole edistää myös yhteiskunnallista keskustelua?

”Ehdotin opiskelijakunnalle, että kutsumme puolueiden edustajat paneelikeskusteluun, jossa agendana on ammattikorkeakoulujen leikkaukset tai jokin muu aihe, ja keskustelulla on moderaattori. Opiskelijakunnan mielestä paneelikeskustelut eivät kiinnosta ihmisiä. Toive avoimesta kampanjoinnista meidän julkisissa tiloissa tuli vasta sen jälkeen, kun olin jo kieltänyt kampanjoinnin.”

Eikö kampanjointikieltoa voi perua?

”Jos käännän pääni, se ei ole hyvä juttu. Tämä on autonomisen korkeakoulun operatiivista toimintaa, josta rehtori on tehnyt päätöksen. Poliittisilla puolueilla on kova tarve painostaa minua muuttamaan päätöstäni. Tässä puututaan sinun avullasi korkeakoulun sisäisiin asioihin. Et ole ensimmäinen poliittisen lehden toimittaja, joka asiasta kysyy. On hyvin pelottava ajatus, että minun olisi muutettava päätöstäni sen takia, että poliittiset puolueet niin haluavat.”

Minkä verran tilan vuokraaminen vaalitilaisuuteen maksaa?

”En osaa sanoa hintaa. Se on samantekevää. Puolueille on ongelma, että ne saavat toimia tiloissamme vain suljettujen ovien takana. Me emme halua vaalimarkkinointia julkisiin tiloihin.”

koulutus  kuntavaalit 
Viite