Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Reilu kuukausi aikaa ehdottaa kansallispuistoa

15.6.2012 14.04

Sammeli Heikkinen

Ympäristöministeriö pyytää aloitteita uusiksi kansallispuistoiksi heinäkuun loppuun mennessä. Tuohon mennessä tulleet aloitteet arvioidaan yhteiselle kierroksella ja ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) ottaa syyskuussa kantaa, miten niiden suhteen edetään.

Niinistön mukaan ministeriöön on tullut kevään aikana puolenkymmentä aloitetta.

"Näyttää kuitenkin siltä, että kaikki eivät vielä ole ehtineet aloitteitaan meille toimittaa. Pidän tärkeänä, että saamme kaikki eri kansalaisryhmien valmistelemat aloitteet tänne nyt, jotta voimme arvioida niitä yhtäaikaisesti", Niinistö sanoo ministeriön tiedotteessa.

Uusia kansallispuistoja ei ole kirjattu hallitusohjelmaan, mutta uusi puisto vielä tällä hallituskaudella on mahdollisuuksien rajoissa.

"Mikäli arviointityön kautta nousee varteen otettavia ehdokkaita, harkitsemme toimeksiantoa Metsähallitukselle jatkoselvitysten tekemiseksi", Niinistö sanoo.

Kansallispuistoaloitteita voi tehdä milloin tahansa. Heinäkuun lopun takaraja tarkoittaa sitä, että siihen mennessä jätetyt aloitteet arvioidaan yhtä aikaa.

Kansallispuistoaloiteesta pitäisi selvitä aloitteentekijä yhteystietoineen, mahdollisimman yksiselitteisesti alue, johon kansallispuistoa esitetään ja perustelut esitykselle. Aloitteet voi lähettää ympäristöministeriön kirjaamoon.

kansallispuistot 
Viite