Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

sask.fi

Reiluja jalkapalloja.
Valikoimaa. Reiluja palloja löytyy moneen lähtöön. sask.fi

Valikoimaa. Reiluja palloja löytyy moneen lähtöön.

Reiluille palloille porttikielto naisten EM-futikseen

20.8.2009 11.03

Lasse Leipola

Reilu kaupan jalkapalloja ei päästetä viikonloppuna alkavien naisten EM-kisojen tapahtumatorille, kertoo Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus Sask.

Sask:in mukaan Euroopan jalkapalloliitto Uefa ei halua päästää reilun kaupan jalkapalloja esittelevää pistettä mukaan, koska se antaisi kuvan, että koko tapahtuma noudattaa reilun kaupan periaatteita, mitä taas ei voida taata.

”On erittäin ironista, että joukkuehenkeen perustuvan urheilun eurooppalainen liitto haluaa sulkea yhteistyökumppanuudestaan reilun kaupan ja pelin henkeä korostavan kampanjan”, sanoo Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne.

Toimihenkilöunioni on mukana Play Fair -verkostossa, jonka Reilu peli, samat säännöt -kampanja on kiertänyt Suomen jalkapallotapahtumia vuodesta 2006 lähtien.

”Olisin toivonut, että Palloliiton edistyksellisen toiminnan kaltainen asenne voisi pikku hiljaa levitä jo kansainvälisellekin puolelle", sanoo Sask:in urheilukampanjoiden koordinaattori Tapio Imporanta.

Jalkapallojen valmitukseen liittyvistä ongelmista suurimpia ovat lapsityövoiman käyttö, riittämätön palkka ja huonot työolot.

Helsingissä, Lahdessa, Turussa ja Tampereella käytävissä kisoissa pelataan Adidas Terrapass-pallolla, joka ei ole reilun kaupan tuote.

urheilu 
Viite