Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

reilu banaani
Veteraanisuosikki. Reilun kaupan banaaneja löytyy jo lähimarketeista.

Veteraanisuosikki. Reilun kaupan banaaneja löytyy jo lähimarketeista.

Reiluista banaaneista valtavirtaa – nyt tulee reilun kaupan kulta

25.10.2010 10.32

Saija Räsänen

Tänään maanantaina alkaa reilun kaupan viikko, jonka teemana on "Tee pieni muutos". Tarkoituksena on kannustaa suomalaisia käyttämään reilun kaupan tuotteita myös kodin ulkopuolella, kuten työpaikoilla.

"Jo yli 400 työpaikkaa Suomessa käyttää reilun kaupan tuotteita. Meillä on kuusi reilun kaupan kuntaa ja kaupunkia sekä lähes 90 reilun kaupan seurakuntaa, joissa tuotteet ovat luonnollinen osa jokapäiväistä arkea", sanoo Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorppa järjestön tiedotteessa.

Reilun kaupan kansainvälinen yhteistyöelin FLO uskoo reilun kaupan tuotteiden myynnin jatkavan kasvuaan nopeasti lähivuosina. Tähän mennessä tuotteiden kasvuvauhti on ollut keskimäärin 22 prosenttia vuosittain.

Suomessa nopeimmin on kasvanut reilun viinin, suklaan, sokerin, kukkien ja teen suosio.

Kasvua aiotaan ruokkia luomalla uusia kriteerejä uusille tuotteille, laajentumalla uusille toimialoille ja levittämällä reilun kaupan tuotteiden myyntiä uusiin maihin.

Esimerkkejä uusista reilun kaupan aluevaltauksista ovat kulta, kosmetiikka ja katkaravut, joiden kriteerejä luodaan parhaillaan. Reiluja kultakoruja ja kosmetiikkaa nähtäneen maailmalla jo ensi vuonna.

 

reilu kauppa 
Viite