Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

www.cnn.com

Scott McClellan CNN:n haastattelussa.
Ääni demokraatille. Scott McClellan lupaa äänestää Obamaa. www.cnn.com

Ääni demokraatille. Scott McClellan lupaa äänestää Obamaa.

Republikaanihallinnon huippunimet tukevat Obamaa

24.10.2008 9.19

Lasse Leipola

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin hallinnon entiset huippunimet ovat ilmoittaneet tukevansa demokraattiehdokas Barack Obamaa.

Uusin vahvistus Obaman tukijoukkoihin on Bushin entinen lehdistöpäällikkö Scott McClellan, joka ilmoitti tuestaan eilen CNN-kanavan haastattelussa. Hän työskenteli republikaanihallinnon ytimessä vuosina 2003–2006.

Viime sunnuntaina Colin Powell ilmoitti NBC-kanavan Meet the Press-ohjelmassa tukevansa Obamaa. Powell toimi Bushin hallinnon ulkoministerinä vuosina 2001–2005.

Obama kerää taakseen myös merkittäviä sanomalehtiä. Aiemmin tukensa ovat ilmoittaneet muun muassa Washington Post ja Los Angeles Times. Eilen joukkoon liittyi New York Times, joka asettui pääkirjoituksessaan selkeästi Obaman kannalle.

”Obama on kohdannut haasteita, kasvanut johtajana ja osoittanut täyttävänsä lupauksensa toivosta ja muutoksesta”, lehti kirjoittaa.

Viime viikolla Obama sai tukea yllättävältä taholta, kun poliittisesti puolueettoman ilmastopaneeli IPCC:n johtaja Rajendra Pachauri sanoi uutistoimisto Bloombergin haastattelussa, että Obaman valinta edesauttaisi kansainvälisiä ilmastoneuvotteluja.

vaalit 
Viite