Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Päästöjä.
Kuin viimeistä päivää. Päästelijöiden aika käy vähiin Britanniassa, jos uusi hallitus pitää kiinni suunnitelmistaan.SXC

Kuin viimeistä päivää. Päästelijöiden aika käy vähiin Britanniassa, jos uusi hallitus pitää kiinni suunnitelmistaan.

Reuters: Britannia leikkaa päästöjä 10 prosenttia 12 kuukaudessa

17.5.2010 15.08

Saija Räsänen

 Britannian uusi hallitus aikoo vähentää maan hiilidioksidipäästöjä ja kehittää vähähiilistä taloutta. Ensimmäinen tavoite on leikata päästöjä 10 prosenttia seuraavien 12 kuukauden aikana. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

"Haluan nähdä oikeaa toimintaa. Haluan, että tästä tulee vihrein hallitus koskaan", sanoi konservatiivipuolueen johtaja, tuore pääministeri David Cameron perjantaina.

Ympäristö oli avainasemassa liberaalidemokraattien vaalikampanjassa, ja konservatiivijohtoinen hallitus on laatinut useita suunnitelmia hiilidioksidipäästöjen hillitsemiseksi. Avainasemassa hiilipäästöjen vähentämisessä on ydinvoima.

Useimmat Britannian ikääntyvistä ydinvoimaloista on tarkoitus sulkea seuraavan vuosikymmenen aikana. Edellinen työväenpuoluejohtoinen hallitus rohkaisi uusien voimaloiden rakentamiseen osana hiilidioksidipäästöjen vähentämisen ohjelmaa. Tällöin uusia voimaloita kannattivat konservatiivit, mutta eivät liberaalidemokraatit.

Nyt sekä konservatiivit että liberaalidemokraatit ovat valmiita vähentämään hiilidioksidipäästöjä ydinvoiman avulla.

"Matalahiilisen talouden edut tunnustetaan molemmilla puolilla", sanoi uusi energia- ja ilmastonmuutosministeri, liberaalidemokraattien Chris Huhne.

 

 

 

 

 

 

ilmastonmuutos  ydinvoima 




Viite