Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Reuters: Kiistelty putki tekee paluun – Obama halutaan ohittaa

31.1.2012 11.03

Lasse Leipola

Joukko senaattoreita aikoo runnoa läpi lakialoitteen, jolla mahdollistettaisiin niin sanotun Keystone XL -öljyputken rakentaminen, kertoo uutistoimisto Reuters. Presidentti Barack Obama ilmoitti aiemmin tammikuussa, ettei hän anna lupaa putken rakentamiseen.

Obama joutuu kuitenkin harkitsemaan asiaa uudelleen, jos 44 senaattorin eilen allekirjoittama aloite menee läpi. Lakialoite mahdollistaa rakennustöiden aloittamisen kaikkialla muualla paitsi Nebraskassa, jossa putkelle olisi löydettävä uusi reitti. Juuri Nebraskaa koskeva ympäristöselvityksen venyminen sai Obaman torjumaan hankkeen.

Allekirjoittaneista senaattoreista 43 on republikaaneja, mutta Reutersin mukaan myös monet demokraattisenaattorit ovat ilmaisseet tukensa putkihankkeelle.

Energiayhtiö TransCanadan on suunnitellut öljyputkea, joka kuljettaisi Kanadan Albertan alueen öljyhiekasta valmistettua raakaöljyä Meksikonlahden rannalla sijaitseviin yhdysvaltalaisiin jalostamoihin. Hanke on herättänyt runsaasti vastustusta, sillä sen on katsottu sitovan Yhdysvallat vuosikymmenien ajaksi fossiilisiin polttoaineisiin.

öljy  yhdysvallat 
Viite