Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Reuters: Yhdysvalloissa vakuutusten korvattava kohta naisten ehkäisy

2.8.2011 12.13

Saija Räsänen

Yhdysvalloissa hyväksyttiin eilen historiallinen lakimuutos, jonka mukaan maan terveysvakuutusyhtiöiden on korvattava vastaisuudessa naisten ehkäisypalvelut. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Päätös toi pisteen kiistalle, jota on pitkään käyty naisten perhesuunnittelua puolustavien tahojen ja konservatiivisten ryhmien välillä. Uuden lain mukaan uusien vakuutussopimusten on katettava naisten ehkäisypalvelut vuoden 2012 elokuun alusta lähtien.

"Tämä päivä on historiallinen voitto naisten terveydelle ja naisille läpi maan", kommentoi Planned Parenthood Federation of America- järjestön puheenjohtaja Cecile Richards Reutersille.

Uusi laki on Yhdysvaltain terveysinstituutin US Institute of Medicinen suositusten mukainen. Instituutin edustajat sanoivat kesäkuussa, että kaikki synnytyksen sääntelyn keinot, jälkiehkäisypillerit mukaan lukien, pitäisi sisällyttää ennaltaehkäisevien hoitokeinojen listaan.

Konservatiiviryhmät ihmettelivät päätöstä.

"Ennaltaehkäisevien hoitokeinojen tarkoitus on helpottaa terveysongelmien kitkemistä ennen niiden puhkeamista. Mutta raskaus ei ole sairaus, ja lapset eivät ole ´terveysongelma´", sanoi kardinaali Daniel Dinardo.

Myönnytyksenä konservatiiveille lakiin kirjattiin lisäys, joka sallii uskonnollisten työnantajien ja instituutioiden valita, korvaavatko ne ehkäisypalvelut työntekijöidensä vakuutuksissa.

terveys  naiset 
Viite