Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Reuters: Ympäristöväki haluaa kiristää maahanmuuttopolitiikkaa Sveitsissä

5.11.2012 12.05

Lasse Leipola

Sveitsiläinen ympäristöjärjestö Ecopop on saanut kerättyä 120 000 allekirjoitusta aloitteeseen, jonka tavoitteena on kiristää maahanmuuttopolitiikkaa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Sadantuhannen nimen rajan ylittyminen tarkoittaa, että asiasta järjestetään kansanäänestys. Järjestön tavoitteena on pysäyttää väestön liikakasvu ympäristön suojelemiseksi.

”Maahan, luontoon ja maaseutuun kohdistuu huomattava paine ja elämänlaatu heikkenee jatkuvasti elintilan vähenemisen vuoksi”, Ecopopin Philippe Roch sanoo Reutersille.

Aloitteessa ehdotetaan Sveitsin väestönkasvun rajoittamista 0,2 prosenttiin vuodessa sekä kehitysavun kohdentamista siten, että vähintään kymmenen prosenttia kohdennetaan perhesuunnitteluun.

Sveitsin väkiluku ylitti alkuvuodesta kahdeksan miljoonan asukkaan rajan. Maassa asuvien ulkomaalaisten määrä on noussut viimeisen vuoden aikana kolme prosenttia ja on jo lähes kaksi miljoonaa.

Juttua on muokattu kello 12.56 ja 13.14. Kansanäänestys ei ole neuvoa-antava kuten jutussa aluksi väitettiin vaan sitova. Läpimeno edellyttää paitsi valtakunnallista äänienemmistöä myös sitä, että enemmistö saavutetaan enemmän kuin joka toisessa kantonissa. Jutusta on myös poistettu virheellinen arvio Sveitsin väestönkasvusta.
Viite