Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Romanien majoitus vieläkin auki

7.6.2011 9.16

Saija Räsänen

Helsingin kaupunginhallitus ei vielä maanantainakaan tehnyt päätöksiä Helsingin kerjäläisongelman ratkaisusta. Kaupunginhallitus pui asiaa maanantaisessa kokouksessaan, mutta päätyi jättämään sen pöydälle jo toisen kerran äänin 8-7.

Pöydälle asian halusivat jättää vihreät, sdp ja vasemmistoliitto, kun käsittelyn puolesta äänestivät kokoomus, perussuomalaiset ja rkp.

Kokouksessa yritettiin etsiä ratkaisuja romanien majoituspulmaan. Tähän saakka romanit ovat leiriytyneet sosiaalikeskus Sataman pihalla, mutta koska sosiaalikeskuksen vuokrasopimus umpeutui toukokuun lopulla, on romaneillekin etsittävä nyt uusia majoitusvaihtoehtoja.

Vapaa liikkuvuus -verkosto ja sosiaalikeskus Sataman romanit järjestivät eilen mielenosoituksen romanikerjäläisten puolesta.

Samaan aikaan toisaalla nähtiin vastamielenosoitus. Kotkalainen 32-vuotias Olli Kekkonen leiriytyi jo sunnuntaina Romanian suurlähetystön edustalle mukanaan emalikupit, joissa luki "kotimainen vaihtoehto". Kekkosen leiriytymisen on tarkoitus kestää 12 päivää.

Kekkonen haluaa kiinnittää tempauksellaan huomiota siihen, että romaniongelman ratkaisusta ovat vastuussa hänen mielestään ennen kaikkea romanien kotimaat Bulgaria ja Romania, kertoo Helsingin Sanomat.

 

 

romanit 
Viite