Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Romney valitsi varapresidentikseen miehen, joka haluaa purkaa Obaman vihertuet

13.8.2012 12.10

Lasse Leipola

Republikaaniehdokas Mitt Romney valitsi lauantaina varapresidenttiehdokkaakseen kongressiedustaja Paul Ryanin. Edustajainhuoneessa Ryan on vastustanut muun muassa julkisen liikenteen tukemista ja tukea ympäristökasvatukselle sekä kannattanut uhanalaisten lajien suojaksi perustettujen alueiden purkamista.

Omien sanojensa mukaan hän on innokas ulkoilija, puhtaan ympäristön ja vahvan suojelun kannattaja, jonka mukaan ympäristön suojelu voi kulkea käsi kädessä talouskasvun kanssa. Kotiosavaltiossaan Wisconsinissa hän onkin tukenut muun muassa järvien ja kalojen suojelua.

Ryan kannattaa Romneyn tapaan vapaita energiamarkkinoita. Uutissivusto Politicon mukaan Ryanin johtama budjettivaliokunta yritti saada maaliskuussa läpi aloitteen, jolla olisi purettu presidentti Obaman suosimat tuet uusiutuvalle energialle.

”Tämä esitys peruisi liittovaltion tuet ja kalliin yritystuen, joka on suunnattu suosituille aloille”, valiokunnan esityksessä sanottiin.

Ensi vuotta koskevasta budjetista ei ole vielä päästy sopuun vaan pääpuolueet sopivat heinäkuun lopussa, että ainakin maaliskuuhun asti jatketaan tämän vuoden budjetin mukaisesti.

Republikaanien energiakritiikki kohdistuu erityisesti konkurssiin ajautuneeseen Solyndraan, jonka uusiutuvan energian hankkeille liittovaltio myönsi 535 miljoonan dollarin lainatakuut. Tämä on republikaanien kärkiesimerkki siitä, ettei Obaman energiasuunnitelma toimi.

Tukien sijasta republikaanikaksikko ajaa mahdollisimman säätelemätöntä yritystaloutta. Esimerkiksi Taloussanomat kertoi tänään maanantaina, että Ryan on esittänyt muun muassa verovapautta yrityksille.

Otsikosta muutettu sanoa "yritti" sanaan "haluaa" kello 12.41.

uusiutuvat  yhdysvallat 




Viite