Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Johanna Sumuvuori.
Rypäleaseista kieltäytyjä. Johanna Sumuvuoren mukaan Oslon sopimuksesta kieltäytyminen ajaa Suomen ulkopoliittisille sivuraiteille. Tiina Jutila / Vihreät

Rypäleaseista kieltäytyjä. Johanna Sumuvuoren mukaan Oslon sopimuksesta kieltäytyminen ajaa Suomen ulkopoliittisille sivuraiteille.

Rypäleaseet ajavat Suomen paitsioon ulkopolitiikassa

31.10.2008 14.12

Vihreä Lanka

Vihreiden mielestä rypäleasesopimuksen ulkopuolelle jääminen on virhe ja haittaa Suomen kansainvälistä vaikutusvaltaa.

Presidentti Tarja Halonen ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta päättivät tänään, että Suomi jää rypäleaseet kieltävän Oslon sopimuksen ulkopuolelle.

”Ulkopoliittisesti sopimuksen jarruttaminen ei ole järkevää. Jos Suomi haluaa olla merkityksellinen toimija kansainvälisessä politiikassa, ei sivuraiteille ajautumiseen ole varaa”, sanoo vihreiden varapuheenjohtaja Johanna Sumuvuori.

Hän sanoo, että rypäleasesopimus tulee käytännössä rajoittamaan rypäleaseiden tarjontaa ja mahdollisuuksia käyttää niitä, riippumatta siitä onko Suomi sopimuksen piirissä.

”Suomen edun mukaista on osallistua aktiivisesti kansainvälisiin asevalvonta- ja aseriisuntaneuvotteluihin myös silloin, kun ne koskevat Suomessa käytössä olevia asejärjestelmiä”, Sumuvuori toteaa.

Vihreiden tiedotteen mukaan hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta valiokunnasta poissa ollut ministeri Tarja Cronberg on kertonut vihreiden kannasta kirjeitse presidentti Tarja Haloselle ja hallituskumppaneille.

vihreät  ulkopolitiikka 
Viite