Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Mitsubishi iMiev.
Harvinaisuus. Sähköautot ovat Suomessa vielä harvinaisia.Lasse Leipola

Harvinaisuus. Sähköautot ovat Suomessa vielä harvinaisia.

Sähköautot harvinaisia Suomessa – viime vuonna rekisteröitiin vain 50

2.1.2014 15.06

Lasse Leipola

Suomessa rekisteröitiin viime vuonna ainoastaan 50 sähköautoa. Määrä on yhden pienempi kuin vuotta aiemmin. Asia käy ilmi Trafin tänään torstaina julkaisemista tilastoista.

Myös ladattavien hybridien suosio on pysynyt ennallaan; ensirekisteröintien määrä kasvoi vain 126:sta 132:een. Etanolia polttoaineena käyttävien autojen ensirekisteröinnit ovat puolestaan romahtaneet 1 281:stä vain 402:een.

”On valitettavaa, jos vaihtoehtoisten käyttövoimien suosio hiipuu, sillä niiden tulisi olla yhtenä ratkaisuna liikennesektorin ympäristöpäästöjen vähentämiseen. Vaihtoehtoisten käyttövoimien lisääntyminen toisikin nopeaa lisäpotkua CO2-päästöjen vähenemiseen”, osastonjohtaja Juha Kenraali sanoo Trafin tiedotteessa.

”Positiivista kuitenkin on, että uusien henkilöautojen CO2-päästöt ovat laskeneet hyvää vauhtia ja erityisen ilahduttavaa on, että pienipäästöisimpien henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat kasvaneet reilusti. Jokainen pystyykin omilla valinnoillaan vaikuttamaan yhteisen ympäristökuormituksen vähentämiseen.”

Uusien henkilöautojen keskimääräiset päästöt laskivat vuodessa 139,7 grammasta kilometrillä 132,4 grammaan.

Kaiken kaikkiaan viime vuonna rekisteröitiin 172 043 ajoneuvoa, joka on kymmenen prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

sähköautot 




Viite