Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

U.S. Air Force photo/Senior Airman Jesse Lopez (CC-BY-ND)

Tulva Souris-joella.
Upoksissa. Viimeisin yli miljardin dollarin tuhot aiheuttanut luonnonilmiö oli Missori ja Souris -jokien tulva kesäkuussa.U.S. Air Force photo/Senior Airman Jesse Lopez (CC-BY-ND)

Upoksissa. Viimeisin yli miljardin dollarin tuhot aiheuttanut luonnonilmiö oli Missori ja Souris -jokien tulva kesäkuussa.

Sää käy Yhdysvalloissa entistä kalliimmaksi

18.8.2011 12.03

Lasse Leipola

Yhdysvalloissa on koettu tänä vuonna jo yhdeksän erillistä, yli miljardin dollarin tuhot aiheuttanutta sääilmiötä. Asiasta kertoo Yhdysvaltain kansallinen sääpalvelu tiedotteessaan.

Kuluva vuosi on kalliiden sääilmiöiden osalta jo nyt tasoissa ennätysvuoden 2008 kanssa, vaikka esimerkiksi hurrikaanikausi on vasta puolessa välissä. Yhteensä sää on aiheuttanut tänä vuonna noin 35 miljardin dollarin vahingot. Suurin osa vahingoista, noin 20 miljardin dollarin edestä, on aiheutunut ukkosmyrskyistä.

Munich Reinsurance America arvioi, että luonnonkatastrofien määrä on kolminkertaistunut Yhdysvalloissa viimeisen 20 vuoden aikana.

”Raju sää muodostaa hyvin todellisen uhan julkiselle turvallisuudelle, minkä vuoksi se vaatii rohkeita lisätoimia. Luonnonkatastrofien lisääntyminen, kuten tänä vuonna on nähty, on vahva muistutus siitä, että elämät ja elinkeinot ovat vaarassa”, sanoo sääpalvelun johtaja Jack Hayes.

Tiedotteen mukaan Yhdysvalloista pyritään tekemään tulevaisuudessa ”sää-valmis” kansakunta. Tämä tarkoittaa muun muassa sääennusteiden parantamista, nopeampaa reagointia uhkiin sekä paikallisyhteisöiden verkostoitumisen ja valmiuden kehittämistä.

yhdysvallat  talous  sää  vakuutukset 
Viite