Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Korhan Ekinci (cc-by-sa)

Korhan Ekinci (cc-by-sa)

Saksan Obama tulee syksyllä Suomeen

26.3.2009 8.19

Lasse Leipola

Saksan vihreiden puheenjohtaja Cem Özdemir tulee lokakuussa Suomeen. Hän osallistuu vihreiden ensimmäiselle puolueristeilylle, joka pidetään hotellissa Vantaalla.

”Vihreillä ei ole koskaan ollut puolueristeilyä, eikä sellaista ympäristösyistä voida järjestääkään. Nyt kun jäsenmäärä on kasvanut, on tullut paineita järjestää kokousten lisäksi myös vapaamuotoisempia tilaisuuksia”, kertoo puoluesihteeri Panu Laturi.

Risteilyn päävieras Özdemir keskustelee risteilyn avajaistilaisuudessa vihreiden puheenjohtajan kanssa työperäisestä maahanmuutosta. Keskustelun vetää Jukka Relander.

Risteilyn aikana järjestetään lukuisia keskustelutilaisuuksia muun muassa vihreästä ay-liikkeestä, yksilönoikeuksista, feminismistä ja uskonnoista.

”Tarkoitus on keskustella aiheista vapaammin kuin kokouksissa, koska mitään päätöksiä ei ole tarkoitus tehdä. Keskusteluihin otetaan mukaan myös paljon ulkopuolisia.”

Vihreä haluavat tuoda puolueristeilyt maihin. Paikaksi on varmistunut Sokos Hotel Vantaa, jota Laturi kutsuu Suomen tunnetuimmaksi maissa olevaksi laivaksi.

”Konseptiin kuuluu, ettei tapahtumaan voi osallistua muuten kuin yöpymällä laivalla, eli ei ole mahdollista tulla vaan kuuntelemaan jotain tiettyä keskustelua. Osallistujille jaetaan risteilyrannekkeet, joilla pääsee mukaan tapahtumiin”. Laturi kertoo.

Hän muistuttaa, ettei politiikan tarvitse aina olla vakavaa.

Tarkka ohjelma vahvistuu myöhemmin. Risteilylle pääsee mukaan 400 nopeinta ilmoittautujaa.

Alustava ohjelma 31.10.–1.11.

12.00 Ovet aukeavat.
14.00 ”Laiva lähtee” ja ovet sulkeutuvat. Keskusteluita erikokoisissa ryhmissä ja tiloissa.
19.30 Yhteinen iltatilaisuus ravintola Tulisuudelmassa (Scandinavian Music Group esiintyy).
22.00 Tulisuudelma aukeaa muille hotelliasiakkaille.

10.00 ”Laiva saapuu satamaan” ja ovet aukeavat.

Hinnat ja ilmoittautumiset

Risteilylle voi ilmoittautua osoitteessa http://www.vihreat.fi/puolueristeily. Mukaan mahtuu 400 nopeinta. Hinnat 59–89 euroa.

vihreät 


Lisää aiheesta:Viite