Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sammeli Heikkinen

Etelä-Konneveden kansallispuistoa.
Kansa puistoon? Etelä-Konneveden tulevan puiston ydinaluetta Kalajanvuorelle nousevan polun varressa.Sammeli Heikkinen

Kansa puistoon? Etelä-Konneveden tulevan puiston ydinaluetta Kalajanvuorelle nousevan polun varressa.

Salon Teijosta ja Etelä-Konnevedestä kansallispuistot

31.1.2014 9.17

Hanna Eriksson

Salon Teijoon ja Etelä-Konnevedelle perustetaan Suomen uudet kansallispuistot.

Hallituksen esitykset uusista kansallispuistoista tulevat eduskunnan käsittelyyn kevään aikana, kertoi ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) perjantaiaamuna.

Niinistön mukaan tavoitteena on, että Teijon kansallispuisto Varsinais-Suomessa perustetaan ensi vuoden alussa. Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa sijaitseva Etelä-Konneveden puisto saadaan perustettua mahdollisesti jo syksyn aikana, jos eduskunta saa esityksen käsiteltyä nopeasti.

Metsähallitus omistaa Teijon alueella noin 3 400 hehtaaria maa- ja vesialueita, joista suurin osa kuuluu Teijon retkeilyalueeseen. Alue on kallioista, karua ja osittain soista ylänköaluetta. Etelä-Konneveden puiston maa-alue on runsaat 1500 hehtaaria. Etelä-Konneveden järvestä tulee keskeinen osa kansallispuistoa, vaikka vesialueet jäävät puiston ulkopuolelle.

Maaliskuun kehysriihessä päätetään tarkemmin uusien kansallispuistojen rahoituksesta.

Ympäristöministeriö selvitti kansallispuiston perustamisedellytyksiä myös kahdella muulla alueella, Käsivarren suurtuntureilla ja Olvassuolla Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun rajalla. Niihin ei perusteta tällä haavaa kansallispuistoja.

Olvassuolla selvitetään, miten suoluontomatkailua voidaan edistää alueella. Käsivarteen perustetaan työryhmä paikallisten toimijoiden kanssa. Työryhmä selvittää, miten mahdollisuuksia alueella on yhdistää luonnonsuojelu, matkailu ja muu yritystoiminta.

luonnonsuojelu  kansallispuistot  Ville Niinistö 
Viite