Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sanginjoen suojelu kaatui oudossa äänestyksessä – epäilykset heräsivät

16.6.2014 22.39

Sammeli Heikkinen

Keskusta ja kokoomus saivat nipin napin riittävästi ääniä Sanginjoen ulkoilumetsän suojelun estämiseen Oulussa. Maanantaisessa valtuuston kokouksessa keskustan valtuutettu kävi jopa ohjeistamassa "väärin äänestänyttä" eli suojelua kannattanutta puoluetoveria kesken ratkaisevan äänestyksen.

Vihreän valtuustoryhmän vetäjä Veikko Ervasti arvioi päivällä Vihreälle Langalle, että koko asia saatetaan viedä kokonaan uuteen valmisteluun. Näin ei kuitenkaan syystä tai toisesta tehty, vaan pitkän keskustelun ja käsittelyn jälkeen valtuusto hylkäsi suojeluesityksen Kalevan mukaan 34-33.

Kaleva kertoo myös, että keskustan valtuutettu Matias Ojalehto kävi kesken äänestyksen kehottamassa vastoin ryhmän kantaa äänestänyttä Anna-Kaisa Lepistöä äänestämään suojelun hylkäämisen puolesta. Käskytetty Lepistö paineli puhuttelun jälkeen sekä tyhjä- että ei-nappia.

SDP:n valtuutettu Mikko Salmi tulkitsi, että Ojalehdon väliintulo torppasi suojelun. Hän kirjoittaa Facebook-päivityksessään olevansa tyrmistynyt ja häpeissään keskustan toiminnasta:

"Sanginjoen suojelupäätös oli menossa läpi äänin 34 - 33. Ennen kuin puheenjohtaja oli todennut äänestystuloksen, keskustan ryhmän jäsen ryntäsi "väärin" äänestäneen sisaren luokse ja kehotti äänestämään ryhmän mukaan. Juuri ennen tuloksen julkistusta tämä rohkea keskustalainen muutti painostuksen seurauksena kantaansa. Uskomatonta! Äänestysrauha on rikottu."

Oulun valtuusto on päättämässä tänään maanantaina myös osallistumisesta Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen.  

luonnonsuojelu  kuntapolitiikka  oulu 
Viite