Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sauli Niinistö saa vaimoltaan teknistä apua

13.1.2012 13.55

Jukka Vahti

”Kampanjakokemukset ovat olleet yksinomaan myönteisiä. On ollut vielä vilkkaampaa kuin viime presidentinvaaleissa. Tuntuu, että nyt tämä oikein räjähtää käsiin.

Olen joutunut luopumaan melkein kaikista arjen rutiineista. Viimeksi aamulla jäivät lumet luomatta, sohjoa on pihalla, eikä sitä jaksanut tehdä illallakaan, kun meni myöhään.

Myös liikunta jää väliin. Normaaliaikoina liikun pari kolme kertaa viikossa, ja nyt enintään kerran, jos sitäkään. Mutta tämä on väliaikaista.

Ajatukset ja aikataulut pysyvät kasassa apuna olevien ihmisten ansiosta, jotka ovat korvaamattomia, he pistävät äijän oikeaan paikkaa oikealla hetkellä. En enää katso kalenteriani kuin seuraavan päivän verran. Ja koko ajan täytyy olla tarkkana, että levon määrä on riittävä.

Siitä, mistä läheiset tai perhe ovat joutuneet joustamaan, pitäisi kysyä vaimolta, mutta kyllä huushollin pitäminen jää nyt yksinomaan hänen harteilleen. Ja tietysti, kun hän on alan ihmisiä, niin aika paljon saan häneltä myös teknistä apua.

Presidentinvaaleissa tullaan syvälle nahan alle, ja juuri nyt se on lähes tauotonta. Onneksi tästä on vuosien varrelta vähän kokemusta. Vaatii vähän sisua, että osaa karsinoida sen ajatuksistaan.

Luulen, että presidentiksi pyrkiminen tuntuu niin paljon kuin ehdokas antaa sen tuntua. Oma ohjeeni itselleni on, että anna tuntua mahdollisimman vähän. Eli että tekee sen, mitä edessä on päivän kerrallaan miettimättä niin kauheasti sitä, että tämä on presidenttiehdokkuutta. Mutta kokonaisvaltaisesti se tietysti ihmisen vie.”

presidentinvaalit 
Viite