Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Naisen selkä.
Oikeus vai orjuus? Seksin ostamisen kieltäminen jakaa mielipiteitä.SXC

Oikeus vai orjuus? Seksin ostamisen kieltäminen jakaa mielipiteitä.

Seksin ostokielto jakaa vihreitä: Naiset kannattavat, nuoret vastustavat

10.8.2012 12.24

Lasse Leipola

Vihreät naiset vaatii seksin oston kieltämistä kokonaan Ruotsin ja Norjan mallin mukaan. Nykyisen lain mukaan seksin osto on kielletty ihmiskaupan uhreilta, mutta oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) on ilmoittanut kannattavansa seksin oston täyskieltoa.

”Täyskielto selkiyttäisi lainsäädännöllistä tilannetta, helpottaisi poliisin toimintaa ja vähentäisi Suomen houkuttelevuutta ihmiskaupan kohdemaana”, sanoo puheenjohtaja Anna Moring Vihreiden naisten tiedotteessa.

Järjestön mukaan Hollannin ja Saksan esimerkit osoittavat, että seksikaupan vapauttaminen ei vähennä siihen liittyvää ihmiskauppaa eikä harmaata taloutta.

”Vaikka prostituutio on esimerkiksi Hollannissa täysin laillista, halukkaita vapaaehtoisia myyjiä ei ole riittävästi kysyntään nähden vaan julkisen bordelliverkoston takana toimii pimeä bisnes, jossa ihmiskaupan uhrit pakotetaan myymään seksiä halvalla ja huonoissa oloissa”, Moring sanoo.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden järjestö ilmoitti heinäkuussa vastustavansa oikeusministerin esittämää täyskieltoa.

”Ihmiskauppa on äärimmäisen tuomittavaa toimintaa, jota vastaan on taisteltava kaikin voimin. Ihmisten itsemääräämisoikeutta omaan kehoonsa on kunnioitettava kuitenkin myös toiseen suuntaan – hyväksyttävä se, että jotkut haluavat tarjota seksuaalisia palveluita maksua vastaan, ja jotkut ostaa näitä palveluita”, puheenjohtaja Hanna Hakko sanoo Vinon sivuilla.

ihmiskauppa  seksi 
Viite