Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Geff Rossi / 1541 (CC-BY-NC-SA)

Helsingin tuomiokirkko.
Uurnille, mars. Lähiviikkoina selviää, miten homokohu vaikuttaa.Geff Rossi / 1541 (CC-BY-NC-SA)

Uurnille, mars. Lähiviikkoina selviää, miten homokohu vaikuttaa.

Seurakuntavaalien äänestysaktiivisuuteen odotetaan jättiloikkaa

1.11.2010 11.56

Saija Räsänen

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi tänään maanantaina.

Viime seurakuntavaaleissa äänesti vain 14,5 prosenttia äänioikeutetuista. Nyt äänestysprosentti nousee 18-22 prosenttiin, arvioi seurakuntavaalien viestinnän projektisihteeri Kari Kanala.

Kanala on itse lyönyt vetoa äänestysprosentin noususta. Netissä leviävässä huumorivideossa Kanala lupaa ottaa takapuoleensa kirkkohallituksen vaakunan mallisen tatuoinnin, jos äänestysaktiivisuus kohoaa yli 20 prosentin.

Kanala uskoo tuoreen keskustelun kirkon homokannoista nostavan ainakin vaalikoneen käytön ahkeruutta. Kanala arvelee, että rekisteröidyistä parisuhteista tulee vaalien kuuma peruna.

Yle TV2:n esittämän Homoilta-ohjelman jälkeen kirkosta on eronnut jo yli 50 000 ihmistä. Erosuma on laittanut seurakuntien jäsenrekisterit pikaremonttiin, sillä niiden perusteella määräytyy myös seurakuntavaalien äänioikeus.

"Valituksia voi tulla, jos juuri eronnut vahingossa äänestää. Toivottavasti ihmiset ymmärtävät, että äänioikeus on vain kirkon jäsenillä", Kanala sanoo.

Kanala pitää valitettavana sitä, jos kirkosta ovat erobuumin myötä lähtenyt ennen kaikkea liberaali suvaitsevaisto.

Kohu sähköistää myös kampanjointia. Esimerkiksi liberaalien Tulkaa kaikki -liike avaa tänään oman vaalikampanjansa Helsingin Lasipalatsilla kello 17. Paikalle saapuvat muun muassa ministeri Tuija Brax, toimittaja Johanna Korhonen ja säveltäjä Petri Laaksonen.

seurakuntavaalit  kirkko 
Viite