Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

workdogpro.com

Death on a Factory Farm -elokuvan juliste.
Kuolemaa odotellessa. Uutuusdokumentti haastaa siantuottajat ja lihansyöjät. workdogpro.com

Kuolemaa odotellessa. Uutuusdokumentti haastaa siantuottajat ja lihansyöjät.

Sikatilalliset odottavat kauhulla paljastusdokumenttia

9.3.2009 11.20

Vihreä Lanka

Yhdysvalloissa esitetään ensi maanantaina kohudokumentti Death on a Factory Farm, eli Kuolema tehotuotantotilalla. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Elokuvan tekeminen kesti kolme vuotta. Tietoa ja kuvamateriaalia hankittiin muun muassa pestautumalla töihin sikatilalle.

Elokuvassa seurataan myös salaa kuvatusta materiaalista käynnistynyttä oikeudenkäyntiä, jossa ohiolaista tuottajaa syytetään eläinrääkkäyksestä.

Siantuottajat muistuttivat viime viikolla järjestetyssä tilaisuudessa, että Yhdysvalloissa on 75 000 sikatilaa, eivätkä elokuvassa esitetyt olot vastaa alan yleisiä käytäntöjä.

Tuottajat ovat jo muutenkin vaikeuksissa, sillä ruokakriisi ja taantuma ovat vähentäneet lihan kysyntää.

Tuottajien kattojärjestön johtaja Steve Weaver sanoi, että alasta on tullut nyt eläinsuojelujärjestöjen kohde. Hän kuitenkin myönsi, etteivät kaikki tuottajat noudata parhaita käytäntöjä.

”Joskus ammumme omaan jalkaamme”, hän sanoi.

Elokuvan ovat tuottaneet Emmy-palkitut Tom Simon ja Sarah Teale. Elokuva esitettään amerikkalaisella HBO-kanavalla yhteensä 20 kertaa maaliskuun aikana.

Sarah Teale on tuottanut aiemmin Dealing Dogs -dokumentin, jossa käsiteltiin koirakauppaa ja pentutehtailua.

HBO:n ohjelmista sopimuksen tehneen Ylen Tarmo Kivikallio kertoo, että elokuva on mitä todennäköisimmin tarjolla myös Suomeen. Jos dokumentti valitaan näytettäväksi, se nähdään Suomen televisiossa todennäköisesti ensi syksynä.

Juttua on päivitetty klo 11.33. Suomen esitykseen liittyvien tietojen osalta.
Viite