Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeace / Denis Sinjakov

Aktivistit.
Vielä vapaana. Aktivistit ennen mielenosoitusta 18. syyskuuta 2013, Sini Saarela vasemmalla.Greenpeace / Denis Sinjakov

Vielä vapaana. Aktivistit ennen mielenosoitusta 18. syyskuuta 2013, Sini Saarela vasemmalla.

Sini Saarela ja muut aktivistit jälleen oikeuden eteen

18.11.2013 9.12

Lasse Leipola

Venäjän viranomaisten kiinniottamat mielenosoittajat ovat tällä viikolla jälleen oikeudessa. Venäjän rannikkovartiosto nousi syyskuun puolivälissä Greenpeacen Arctic Sunrise -alukselle sen jälkeen, kun aktivistit olivat yrittäneet kiivetä Gazprom-yhtiön öljynporauslautalle Petšoranmerellä.

Aktivistit ja kaksi freelancer-kuvaajaa saivat tuoreeltaan kahden kuukauden tutkintovankeustuomion, jonka on määrä päättyä 24. marraskuuta. Viranomaiset hakevat kuitenkin pidennystä tutkintovankeusaikaan. Greenpeacen tietojen mukaan suomalainen Sini Saarela on vuorossa huomenna tiistaina.

Greenpeacen Arktis-kampanjasta vastaava Tapio Laakso sanoo tiedotteessa, että aktivistien mielenosoitus Gazpromin öljynporauslautta Prirazlomnajalla syyskuussa oli julkinen, hyvin dokumentoitu ja rauhanomainen mielenosoitus.

”On käsittämätöntä, että näitä ihmisiä pitäisi vielä pitää vangittuina ja että heitä syytetään rikoksista, joita he eivät ole tehneet. Todellisen uhan aiheuttajia ovat öljy-yhtiöt, jotka vähät piittaavat ilmastonmuutoksesta tai Arktiksesta”, Laakso sanoo.

aktivismi  venäjä  arktis 
Viite