Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeace

Greenpeace nousee öljynporauslautalle.
Luonnon puolesta. Aktivisteilla on mukanaan ruokaa ja tarvikkeita, jotta he voivat pysyä lautalla useita päiviä.Greenpeace

Luonnon puolesta. Aktivisteilla on mukanaan ruokaa ja tarvikkeita, jotta he voivat pysyä lautalla useita päiviä.

Sini Saarela kiipesi jälleen öljynporauslautalle – kohteena tällä kertaa Statoil

27.5.2014 8.57

Lasse Leipola

Sini Saarela ja joukko Greenpeace-aktivisteja yhteensä kahdeksasta maasta on kiivennyt Statoil-öljy-yhtiön porauslautalle Barentsinmerellä. Norjan ympäristövirasto jäädytti viime viikolla Statoilin porausluvan Greenpeacen valituksen perusteella, mutta ympäristöministeriö perui jäädytyksen.

Greenpeace vastustaa yhtiön aikeita porata öljyä alueella, sillä Karhusaaren luonnonsuojelualue on vain 175 kilometrin päässä.

”Tuhannet ihmiset ovat vaatineet Karhusaaren suojelemista. Kävin saarella itse ensimmäisen kerran viime viikolla. En voi ymmärtää, miten kukaan voi olla niin vastuuton, että uhkaa sen henkeäsalpaavaa luontoa öljyonnettomuudella. Jos Statoil aiheuttaa onnettomuuden täällä, öljy kulkeutuu miljoonan merilinnun pesimäpaikalle alle viikossa”, Saarela sanoo Greenpeacen tiedotteessa.

Hän oli viime syksynä yksi 30 aktivistista, joita Venäjä piti vangittuna näiden yritettyä häiritä Gazprom-yhtiön öljynporausta Petšoranmerellä.

”Toimin Venäjällä viime syksynä täsmälleen samasta syystä kuin nyt täällä Norjassa – lopettaakseni välinpitämättömyyden. Pyydämme kaikkia kertomaan Norjan hallitukselle, että vaarallinen ryntäys kauniille Arktikselle pitää lopettaa ja epätoivoiselle öljyn metsästykselle on löydettävä vaihtoehtoja.”

aktivismi  öljynporaus 
Viite