Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sinnemäki: Ehkä tästä tulee kristillinen sateenkaari

18.5.2011 17.14

Jenni Leukumaavaara

Hallitustunnustelija Jyrki Katainen (kok) ilmoitti iltapäivällä, että hallitusneuvotteluihin lähtevät myös vihreät ja vasemmistoliitto.

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki kertoi tiedotustilaisuudessaan, että vihreät lähtee neuvotteluihin "vakavasti ja innostuneesti", vaikka odotettavissa on vaikeaa vääntöä.

Sinnemäki uskoo, että vihreiden Kataiselle esittämät ehdot tulevat toteutumaan. Vihreät vaatii muun muassa vähintään 100 euron parannusta perusturvaan ja ydinvoimaloiden periaatelupien nollatoleranssia.

"Kun Jyrki Katainen on kutsunut meidät neuvottelemaan, sehän tarkoittaa sitä, että perusturvan parantaminen tulee olemaan osa seuraavan hallituksen ohjelmaa."

Ydinvoiman suhteen Sinnemäki kertoi käsityksensä olevan, ettei uusia periaatelupia myönnetä.

Vasemmistoliiton mukaantuloa Sinnemäki piti positiivisena.

"Meidän suurempi eromme on ollut oikeastaan vain suhtautuminen EU-politiikkaan. Jos tällä porukalla hallitus saadaan, uskon että siitä tulee EU-myönteinen."

Sinnemäeltä kysyttiin tiedotustilaisuudessa uuden hallituskokoonpanon nimeä. Pienen puristamisen jälkeen hän päätyi tuunaamaan Lipposen taannoisen sateenkaarihallituksen "kristilliseksi sateenkaareksi".

"Ehkä tässä käy niin, että Päivi Räsänen päätyy suojelemaan seuraavaa Pride-kulkuetta", Sinnemäki naurahti.

Ministerisalkkuja Sinnemäki ei vielä lähtenyt jakamaan.

vihreät  hallitusneuvottelut 
Viite