Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sinnemäki: Keskusta valitsi ydinvoimakriittisen puoluejohdon

12.6.2010 19.21

Jenni Leukumaavaara

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki sanoo iloitsevansa sekä uudesta naispääministeristä Mari Kiviniemestä että keskustan varapuheenjohtajakolmikosta.

"Vaikuttaa voimakkaasti siltä, että keskustan puoluejohto on halunnut aloittaa puhtaalta pöydältä ja uudistua", Sinnemäki sanoo.

"Mari Kiviniemen suhteen uskon, että voimme jäljellä olevan hallituskauden tehdä hänen kanssaan asiallista yhteistyötä. Arvostan Kiviniemessä sitä, että hän aidosti kuuntelee ja keskittyy siihen, mitä hänelle sanotaan", Sinnemäki sanoo.

Jos ministeriksi olisi noussut teollisuusministeri Mauri Pekkarinen tai Paavo Väyrynen, maakuntapolitiikka olisi voimistunut - tai ainakin metropolipolitiikan ja monien vihreille tärkeiden hankkeiden vastustus olisi kasvanut.

"Puolueena olisimme varmaan saaneet enemmän vastakkainasetteluja, jos olisi pitänyt alkaa uudelleen kiistellä keskeisistä raideinvestoinneista, Espoon metrosta ja kehäradasta. Olemme kuitenkin lähteneet hallitusyhteistyöhön tietyn hallitusohjelman mukaan, eikä kymmenen kuukautta jatkuva nokittelu olisi ollut erityisen toivottava asia", Sinnemäki sanoo.

Keskustan puoluejohto on Lahden puoluekokouksessaan valinnut varapuheenjohtajikseen Tuomo Puumalan, Annika Saarikko ja Timo Kauniston.

"Se on mielenkiintoista, että keskusta nosti varapuheenjohtajistoonsa kolme hyvin ydinvoimakriittistä ihmistä. Se tulee varmaan näkymään eduskunnan keskustelussa juhannuksen molemmin puolin."

Kaunisto johtaa eduskunnan ydinvoimakriittistä verkostoa, ja Puumalakin esiintyi ydinvoimaa vastustavassa mielenosoituksessa Helsingissä. Heiltä voi odottaa kärkkäitäkin ulostuloja.

Keskustanuorista varapuheenjohtajaksi pongahtanut Saarikko on suurelle yleisölle tuntemattomampi tapaus, mutta myös hän on esittänyt ydinvoimakriittisiä kannanottoja.

Eduskunnan on määrä äänestää ydinvoimasta 1. heinäkuuta. Vihreät on voimakkaasti vastustanut kahden ydinvoimaluvan runttaamista eduskunnan valiokuntakäsittelyjen läpi ennätyksellisen nopeassa aikataulussa.

 

ydinvoima  keskusta 
Viite