Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Jatkoon. Anni Sinnemäki jatkaa vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Mikael Ahlfors

Jatkoon. Anni Sinnemäki jatkaa vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Sinnemäki jatkaa eduskuntaryhmän puheenjohtajana

5.2.2009 14.41

Noora Jussila

Vihreiden eduskuntaryhmä päätti torstain järjestäytymiskokouksessa jatkaa vanhalla johdolla. Ryhmä järjestäytyy uudelleen eurovaalien jälkeen kesäkuussa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki nimeää tulevan kevään tärkeimmiksi paikoiksi yliopistolain uudistuksen, sosiaaliturvan uudistuksen ja työllisyystilanteen seuraamisen.

"Mielenkiintoista on myös hallituskauden puolivälin tarkastelu ja se, että se tehdään tilanteessa, jossa talouden ennusteiden tarkasteleminen on vaikeaa", Sinnemäki sanoo.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan keskittyminen jäi Sinnemäelle päällimmäisenä mieleen eilen valtiopäivät avanneen tasavallan presidentti Tarja Halosen puheesta 

"Se oli varmasti yksi viesti siitä, että hän haluaa painottaa presidentin ulko- ja turvallisuuspoliittisia valtaoikeuksia."

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok) arvosteli eilen epäsuorasti hallituksen elvytyspakettia. Noudattaako kokoomus mielestäsi kahden kärjen politiikkaa?

"Se on ollut aika systemaattista, että puhemies Niinistön viestit ovat usein ottaneet toisen näkökulman tai olleet ristiriidassa valtiovarainministeri Kataisen (kok) sanomisten kanssa. Kokoomuksen kanssa tämä on enemmän sääntö kuin poikkeus. Joissain tapauksissa puhemies Niinistö on ollut lähempänä vihreää näkökulmaa."




Viite