Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Fruggo / Wikimedia Commons (CC-BY)

Jäteastia.
Uuniin vai ei? Jätteenpolttoa on pidetty yksinkertaisena tapana hyödyntää jätettä, mutta se ei tuoreen selvityksen mukaan ole välttämättä järkevää.Fruggo / Wikimedia Commons (CC-BY)

Uuniin vai ei? Jätteenpolttoa on pidetty yksinkertaisena tapana hyödyntää jätettä, mutta se ei tuoreen selvityksen mukaan ole välttämättä järkevää.

Sitra: Jätettä ei kannata polttaa

27.1.2014 14.50

Lasse Leipola

Kierrätys on osoittautumassa jätteenpolttoa järkevämmksi tavaksi hoitaa jätehuolto.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran Gaia Consultingilla teettämän selvityksen mukaan jätteen hyödyntäminen materiaalina loisi enemmän työpaikkoja tuottaisi enemmän verotuloja kuin energiana hyödyntäminen. Vaihtotasekin kasvaisi hieman, jos jätteet kierrätettäisiin polttamisen sijaan.

”Myös päästöjen vähentämisen ja luonnonvarojen riittävyyden kannalta kierrätys on parempi ratkaisu”, sanoo resurssiviisas ja hiilineutraali yhteiskunta -yksikön johtaja Mari Pantsar-Kallio Sitran tiedotteessa.

”Erityisesti kuntaomisteisen jäteyhtiön tapauksissa on tärkeää tarkastella jäteinvestointien vaikutuksia talouteen kokonaisuudessaan ja arvioida, mitä hyötyjä kotimaisen teknologian käyttö ja jätteiden uusiokäyttö tuo alueelle – ja koko Suomelle.”

jätteet  jätteenpoltto 


Lisää aiheesta:Viite