Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Myrabella / Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

Peltoa.
Viherrettävä? EU:n edistyminen omassa maatalouspolitiikassaan ei miellytä Suomen luonnonsuojeluliittoa.Myrabella / Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

Viherrettävä? EU:n edistyminen omassa maatalouspolitiikassaan ei miellytä Suomen luonnonsuojeluliittoa.

SLL haluaa paikata EU:n mokat edes Suomessa

26.6.2013 13.22

Lasse Leipola

Suomen luonnonsuojeluliitto esittää, että Suomessa tulisi tehdä nyt itsenäisiä päätöksiä maatalouden ympäristöongelmien vähentämiseksi. EU-tasolla sovittiin eilen tiistaina heikennyksistä komission esittämään maatalouspolitiikan vihertämiseen.

"Suomessa maatalouden ympäristöasioita voidaan onneksi parantaa kotimaisilla päätöksillä. Ministeri Koskisella on parhaat mahdollisuudet ja vastuu edistää kestävää maataloutta", sanoo erityisasiantuntija Tapani Veistola järjestön tiedotteessa.

Suomen maatalousaluiden ympäristövaikutuksissa on kyse paitsi vesistöpäästöistä myös uhanalaisista lajeista ja luontotyypeistä, joita on maaseudulla lähes yhtä paljon kuin metsissä.

Veistolan mukaan Suomi voi tehdä paljon omaa tukipolitiikkaansa säätämällä.

"Suomessa lähes kaikki viljelijät ovat mukana vapaaehtoisessa ympäristökorvauksessa. Siihen ei pitäisi tehdä maa- ja metsätalousministeriössä suunniteltua viidenneksen leikkausta. Tukia kannattaa kohdentaa alueellisesti ja tehokkaimpiin toimenpiteisiin", Veistola sanoo.

maatalous 
Viite